Palandöken'de aynı anda 3 büyük kayak yarışı
 
10 Mart 2010 Çarşamba 02:30
 
ERZURUM -AA- Palandöken Kayak Merkezi'nde Kanada, İtalya ve İsviçre gibi ülkelerin de aralarından bulunduğu 20 ülkeden 100'e yakın sporcunun katılımıyla uluslararası snowboard, alp disiplini ve kayaklı koşu yarışmaları düzenlenecek.
Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Türkiye'nin ilk defa İtalya, Kanada, İsviçre ve Fransa gibi kayakta önemli başarıları olan ülkelerden sporcuların katılımıyla düzenlenecek kayak yarışlarına ev sahipliği yapacağını söyledi.
Yarışların, Palandöken Kayak Merkezi'nde, 12 Mart'ta başlayacağını bildiren Ayık, 11 Mart'ta açılış töreni düzenlenecek yarışlara katılım için 17 ülkenin başvurduğunu, bu ülkeler arasında kayak sporlarında önemli başarıları olan Kanada, İtalya, Fransa ve Almanya'nın yanı sıra Balkan ülkeleri ve Türkiye'nin tüm komşu ülkelerinin bulunduğunu ifade etti.
Söz konusu yarışların Uluslararası Kayak Federasyonu'nun takviminde bulunan yarışlar olduğunu dile getiren Ayık, şunları kaydetti:
"Palandöken'de aynı anda farklı pistlerde yapılacak 3 büyük yarış, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için ilk ciddi sınav olacak. Görkemli bir hafta bekliyoruz. 2011'en büyük provalarından biri olacak. Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu'ndan 50'ye yakın uzman gözlemci bu organizasyonu takip edecek. Çok da telaşlı bir hafta bizi bekliyor. Organizasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz."
Ayık, Palandöken'de yapılacak uluslararası snowboard yarışlarını n Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Son yıllarda ülke olarak kayakta önemli bir gelişme kaydettik. Özellikle 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak olmamızdan dolayı dünyanın dikkatini çekmiş durumdayız. Dünyada kayakta çok önemli yeri olan Kanada, Almanya, İtalya, İsviçre, Fransa gibi ülkelerin sporcuları ilk defa ülkemize geliyor. Ülkemiz ilk defa uluslararası snowboard yarışlarına ev sahipliği yapmış olacak. Dünyanın en iyi kayakçıları Palandöken'de olacak. Bunda mutlaka 2011 Kış Oyunları'nın etkisi var."
 Kapat