Topbaş, G. Kore Cumhurbaşkanı ile görüştü
 
05 Şubat 2012 Pazar 16:25
 
İSTANBUL -AA- Resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile özel bir görüşme yaptı.
Belediyeden yapılan açıklamada, görüşmede Lee Myung-bak'ın, ''İstanbul'a, Seul Belediye Başkanı olduğum dönemde gelmiştim. Yıllar sonra tekrar gördüm, gezdim. Çok büyük değişiklikler olmuş. İstanbul her açıdan dünyadaki yerini sağlamlaştırmış. Bu kadar kısa sürede büyük değişikler ve gelişmeler gözlemledim'' dediği belirtildi.
Açıklamada, Topbaş'ın da Lee Myung-bak'ı Türkiye'de görmekten çok memnun olduklarını belirterek, ''Türkiye, dünyanın önemli ülkelerinden biri konumunda. İstanbul da bildiğiniz gibi en güzel, en hızlı gelişen şehridir'' ifadesini
kullandığı vurgulandı.
Açıklamada, heyetlerin 2 ülkenin şehirleri arasında ekonomik, kültürel işbirliğinin sürdürülebilmesi için görüş alışverişinde bulunduğu, toplantıda diğer şehirlerle ilgili ne gibi çalışmalar yapılabileceği konularının da gündeme
geldiği ifade edildi.
Paylaş
 Kapat